Чому Україна не платить пенсії в ДНР/ЛНР?

Цей пост — реакція на публікацію Енріке Менедеса, який обурюється тим, що Україна не платить пенсії мешканцям ДНР/ЛНР.



Україна зробила все що могла щоб виплачувати пенсії жителям ДНР/ЛНР. Причому, ціною тисяч життів. Інше питання — як саме це наразі реалізувати? Передавати гроші терористам з ДНР/ЛНР, а вони передадуть їх пенсіонерам? Це безглуздя.

Власне, а хто сказав, що Україна взагалі щось повинна мешканцям ДНР/ЛНР?

Пенсійна система України — солідарна, а не накопичувальна. Тобто, зараз всі, хто сплачують податки, «скидаються» на пенсії нинішнім пенсіонерам. У надії, що в майбутньому, вже наступне покоління, буде аналогічно забезпечувати їх самих.

Що ми маємо зараз? Чи працює Пенсійний фонд України на території ДНР/ЛНР, чи збирає пенсійні внески? Ні.

Тобто з території з населенням в ~3 млн людей перестають йти нарахування на українські пенсії. І де заповнити цю нестачу, якщо платити повинні як і раніше? Або додатковими дотаціями з бюджету, або за рахунок інших пенсіонерів. Готові пенсіонери поділитись і так мізерною пенсією?

Так що тут явно переплутані причина і наслідок. Причина — відсутність надходжень до бюджету з цієї території. Наслідок — відсутність витрат на цю територію. Така ось холодна і раціональна логіка.

Хто винен у цьому? Не буду показувати пальцем. Скажу лише, що тактика тут дійсно чисто терористична. Взяти в заручники цивільне населення і ціною загрози їхнім життям вибивати виконання своїх вимог.

3 коментарі

Святослав Вишинський
На цю тему дещо раніше також висловився редактор сайту «Петр и Мазепа» Александр Нойнец:

«Упорно не замечается тот факт, что Украина не отбирает пенсии и соцвыплаты у пенсионеров. Она их замораживает до разрешения кризиса. То есть, господа, все очевидно. Пенсии остаются вашими. Заходите, забирайте. Но нет, вы их хотите прямо с доставкой поближе к сепаратистам? Простите, это так не работает. Вы не можете себе позволить переселиться в подконтрольный Украине регион? Очень жаль. А Украина не может себе позволить спонсировать неподконтрольный регион.

Так что не надо говорить о том, что Украина экономит на людях. Украина выделяет этим людям всё те же деньги, которые выделяла и раньше. Более того, она явно выделяет больше, чем нужно, потому что усилиями многих из этих обездоленных людей, часть пенсионеров Луганска уже погибла от истощения, сиречь, голода. Но и на них Украина будет резервирвать средства всё равно. Никто на вас не экономит. Просто изменились условия выплат.

И вообще. О чем, черт побери, речь? Какая еще Украина? О каких долгах Украины перед Донбассом может идти речь на сайте ДНР.ТУДЕЙ? Мне казалось, что Донбасс никто не ставил на колени, и никогда Киса Воробьянинов не протягивал руки.

Все жалобы — к Захарченко.

Потому что сейчас это выглядит так, будто Захарченко при помощи карманных общественников выпрашивает деньги у Украины. Не припомню, чтобы подписант малявы, главред журнала „Русский Репортер“ господин Лейбин выходил на дорогу останавливать российские танки, въезжающие в Украину. Так откуда в таком случае претензии к Украине? Мечты сбылись, больше кормить Украину Донбассу не нужно.

Теперь Донбасс пускай какое-то время покормит Захарченко. Когда деды воевали — они пенсию на оккупированных фашистами территориях не выплачивали. Да и ДНР, кажется, не торопится выплачивать пенсию людям с донецкой пропиской, которые сбежали от войны в РФ или Украину. Так какие претензии? „Где же я буду харчеваться? Я без пропитания оставаться не могу“, так, что ли?

Как жаль, как жаль».
Святослав Вишинський
А взагалі, якщо пригадати, ще кілька років тому вся риторика донецьких федералістів і сепаратистів зводилась до твердження, що «Донбасс кормит Украину». Теперь «Донбасс» (а саме більшість індустріалізованих районів Донецької та Луганської обл.) опинився на території т.зв. «ДНР» та «ЛНР» (адже звільнені райони — переважно сільськогосподарські і не входять до Донецького вугільного басейну, де зосереджена левова частка населення, промислових об'єктів, шахт та ін.). За всією логікою: ось воно, «щастя». Тепер цей «високорозвинутий» регіон нічого нікому не винен і може «давитись» своїм ВВП сам. Як видно, йому це погано вдається — чи то ВВП не такий високий, чи «народна влада» надто «народна».
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте