Чому треба підтримати Правий сектор

Після того, як ситуація заспокоїлась – чи одночасно з цими подіями, в тенетах почали з'являтись заклики:

«Хорошо что Яника нет но правый сектор и националистов я никогда не приму хоть заминусуйте! Они страну к войне приведут. Группировка фашистов!»

«Правый сектор нужно срочно придушить!!! Они могут натворить бед (особенно сейчас) когда почти все безнаказанны!»

Не сумніваюсь, що опозиція вже виношує план як це зробити.

Люди, ви хочете повторення 2005-го, коли опозиція задвинула майданівців, нагадати чим це закінчилось?

Я підтримую Правий сектор. Чому? Тому що вони поклали свої життя за перемогу і заслуговують щоб їх вислухали і почули.

Чого ви боїтесь? Що заставлять цілувати портрет Бандери три рази на день? Так з'їздіть на західну Україну і подивіться самі. Там нормальні люди, ніхто не ходить і не махає прапорами Бандери по місту, ніхто не ходить з гвинтівкою і не шукає москалів у маршрутках. Я вам більше скажу, у Львові є досить багато російськомовних корінних жителів і, о диво!, їх ніхто не утискає і не принижує ніяк.

А ще, Ярош (лідер Правого сектору) це голова організації Тризубу, яка в свою чергу… surprise! антифашистська. Так, так, організація Тризуб негативно ставиться до фашизму.

Я дуже сподіваюсь, що майдан змінить саме головне, а головне це не Янукович:

Політики постійно стравлюють схід і захід. Це простіше ніж показати передвиборну програму розвитку освіти, медицини, промисловості, реорганізації міліції і т.д. Через 5 років ж спитають: а де нові лікарні, де нові школи, де зарплати? А не пішов би ти нах**?

А так, політики на заході обіцяють «ми поборемо комунізм, комунізм не пройде, ми заборонимо комуністичну партію!», «заставимо всіх говорити українською», а на сході «ми поборемо фашизм, фашизм не пройде, коричнева чума», «впровадимо російську другою національною» і все, діло в шляпі. Не виключено, що ці партії фінансують одні і ті ж люди.

Я дуже сподіваюсь, що майдан переверне нашу свідомість і ми перестанемо боротись з неіснуючими проблемами, а почнемо вимагати від політиків реальні програми розвитку держави і будемо контролювати їх разом з Правим сектором, разом зі сходом і заходом. Чого боятись людей, які поклали свої життя за наше майбутнє?

36 коментарів

Святослав Вишинський
Заклики в Мережі репрезентують дійсні думки частини українців — але в політиці часто «розкручуються» штучно, в рамках замовних інформаційних кампаній. До речі, Дмитро Ярош походить не з Галичини, а зі східноукраїнського промислового міста Дніпродзержинськ.


Для русскоязычных. Правый сектор. Великое украинское отвоевание | Київ | ВКадрі — відео каталог
Святослав Вишинський
«Лідер „Правого сектора“ додає, що дехто з опозиціонерів був частиною цієї системи. Тож люстрація стосуватиметься й декого з тих, хто прийшов до влади 2005 року». («Країна», 21 лютого 2014)

Святослав Вишинський
Значить, спершу «Правому сектору» необхідно буде провести чистку власних рядів на місцях. Наприклад, від координаторів, які ще рік тому «тупо» заробляли на Партії регіонів.

Останній раз відредаговано
Святослав Вишинський
Коментар російського ісламського філософа Гейдара Джемаля у мережі «Twitter»:

Останній раз відредаговано
Галина Дичковська
Все тільки починається! Правда.
Галина Дичковська
«В июне 1921 года Уильям Хейс был назначен главным цензором Голливуда. Он был главой пресвитерианской церкви, членом Национального комитета бойскаутов и франкмасоном 32-й степени. Ревностно приступил к своим обязанностям и нанял католического священника Джозефа Брина и иезуитского священника Дэниела Лорда, чтобы те сформировали правила нравственности для Голливуда. В кодексе Хейса было установлено:
«Надлежащие развлечения укрепляют моральные устои нации. Ненадлежащие развлечения ухудшают жизнь нации и разрушают её моральные устои».
И дальше шёл целый список, как правильно снимать фильмы:
Священник на экране не может быть злодеем или комическим персонажем.
Запрещается показ обнажённого тела и провокационных танцев.
Поцелуи и объятия должны носить несексуальный характер.
А вот по поводу сцен насилия кодекс выражался мягче: кинематографистам надлежало лишь руководствоваться рамками «хорошего вкуса». Поэтому убийства и изнасилования показывать можно, но вот поцелуи строго регламентировались.Поцелуй на экране должен длиться не больше трёх секунд и все четыре ноги целующихся должны твёрдо стоять на земле. Также в кадр не могли попасть:
Внутренняя сторона бедра, Кружевное бельё, Просвечивающий обнажённый силуэт.
Попытка кастрации Голливуда закончилась закономерно. Американцы перестали смотреть голливудские фильмы, в которых показывали либо гангстерские разборки, либо отношения бесплотных херувимчиков. Они стали смотреть европейские фильмы, как это сейчас ни выглядит странным. В европейских фильмах действовали люди из плоти и крови, которые целовались, не задумываясь о правиле «четырёх ног».
Продажи американских фильмов стали падать, и голливудские продюсеры добились отмены цензуры. В 1959 году первой ласточкой нового голливудского кино стала комедия «В джазе только девушки». Этот фильм нарушил чуть ли не половину правил кодекса Хейса. Но именно с этого фильма началось победоносное шествие Голливуда по всему миру.
История с кодексом Хейса замечательна потому, что она наглядно иллюстрирует простую истину: самые ярые борцы за нравственность на самом деле хотят лично задирать юбки актрисам».Константин Шереметьев
Святослав Вишинський
Имперцы, как всегда, на высоте. То ли православие, то ли евразийство головного мозга. Блаженный Максим Медоваров.

Останній раз відредаговано
Юлія Сироватська
Дуже дякую за гарний жарт до ранкової кави. Я собі зберегла у папку «приколи». Чекаю нових цитат. З повагою)
Святослав Вишинський
Річ у тому, що це не «прикол». Максим Медоваров — реальний персонаж. Юний російський графоман. Інтелектуальна надія евразійства. Блаженний розумом, як видно.
Останній раз відредаговано
Михайло Шморгун
Просто для справки…
Коб (лат. Kobus kob) или болотный козёл[1] — африканская антилопа рода водяных козлов семейства полорогих…
Михайло Шморгун

Феєричний ідіот заявляє, що він «правий сектор»…
Останній раз відредаговано
Маріанна Антонюк
браво, Міша! От цей Ваш коментар — ознака «справжнього політолога»!
Михайло Шморгун
Забираю свої слова назад. Мунтян — не фєєричний ідіот.
Він просто «фєєричний».
Святослав Вишинський
У даному випадку Михайло Шморгун справді висловився некоректно, але мова не про його емоційне висловлювання. Реагуючи на нього, Ви уникаєте коментаря стосовно поведінки і заяв Вашого колеги по партії Івана Мунтяна. Останніми днями на його адресу лунає чимало критики — і, здається, підстав достатньо. І мене дивує, що оцінки таким речам не дають у першу чергу однопартійці. Зараз чимало говорять про «регіоналів» і про те, чому ще зовсім недавно вони мовчали про все, що відбувається в їхньому середовищі, і цим лиш призвели до поглиблення партійної корупції. Однак чому ми не ставимо питання про опозиціонерів, які і зараз, після перемоги революції, замовчують підкилимні ігри у власному середовищі? Хіба важко збагнути, що, вбивши одного Дракона, ви можете привести до влади іншого? Який (образно) сьогодні кричить, що він — «Правий сектор», завтра б'є Олеся Донія в парламентському туалеті, а післязавтра пропонує колишнього «регіонала» на секретаря міської ради?

N.B. Знаючи Вашу манеру уникати відповідей і одразу ставити зустрічні запитання, можу зазначити: особисто я як послідовний виборець Всеукраїнського об'єднання «Свобода» ці проблеми озвучую відкрито, починаючи з відомого голосування щодо регламенту сесії Чернівецької міської ради у 2011 р. На додаток, маю серйозне запитання до фракції ВО «Свобода» в міськраді щодо останнього голосування за призначення секретарем Ярослава Кушнірика (детальніше про це у ще не опублікованій статті від 22 лютого 2014 р.). То чому б Вам публічно не поставити такі ж запитання до Олексія Каспрука, фракції «За Батьківщину» і того ж Миколи Федорука, який спеціально приїхав у Чернівці контролювати цей процес?
Останній раз відредаговано
Маріанна Антонюк
як у послідовної мешканки Чернівців, яка розуміє, в якому непривабливому стані зараз перебуває місто, і що для налагодження функціонування міського господарства потрібна робота фахівців, а не політиків, я вважаю кандидатуру Кушнірика для дуже тимчасової роботи на посаді секретаря міськради прийнятною. Його вихід з партії регіонів стався, очевидно, не з кон'юнктурних мотивів і задовго до подій, які спричинили масове порідіння лав ПР зараз. У мене немає питань до Кушнірика, як і до Каспрука з Федоруком саме щодо цієї ситуації. Зрештою, як і до Вас і «Свободи» наразі.
Щодо вихопленої з контексту фрази «Я — правий сектор». Попереднє спілкування з І.Мунтяном дозволяє мені зробити висновок, що йшлося не про присвоєння собі назви громадського руху, а про образне перенесення ознаки радикалізму, яким характеризується Правий сектор, на більшість протестувальників, зокрема й на себе. Тобто фраза означала «Я не менше готовий до радикальних дій, ніж ти». Я не бачу в цьому реченні ні «підстав для критики», ні «партійної корупції», ні потреби «давати якусь оцінку».
Михайло Шморгун
Одним словом- Мунтян — феэричний ідіот!
Святослав Вишинський
Михайло, не треба тролінгу. Його часто практикують медійники, а політологам це не до лиця.
Михайло Шморгун
Святославе!
Якщо людина хам, ідіот і все це він робить «фєєрично» то це його проблеми, а не політології, як науки.
У мене є неперевірена інфа, що цей персонаж організовує бомбіння магазинів в Че для дискредитації ПС… хай лиш факти підтвердяться, буде цьому мудаку «фєєрія»…
Маріанна Антонюк
Михайле, ТАКУ інформацію спочатку перевіряють, а потім оприлюднюють або ні. Бо тепер, вибачте, ви точно просто дезінформатор. Тобто брехун. А я вже почала сподіватися на те, що помилялася…
Михайло Шморгун
Сьогодні на сесії Сторожинецької райради Іван Феєричний відзначнився черговим перформенсом. Під час виступу Брижака вибіг до трибуни, спровокував шарпання та штурхання інтелігента Брижака, довів сараку до сліз. Відкрито агітував за Гуцуляк, тупив(хоча цим уже нікого не здивуєш)…
А ще — притянули чернівецьку самооборону, щоб протистояти… Правому Сектору!
Мунтян — (або тупий предмет схожий на депутата Мунтяна), кричав так, як сусідська свиня коли її різали на закрутки.
Я радий, що Ви захищаєте цього ідіота. Він дійсно потребує серйозної опіки…
Останній раз відредаговано
Святослав Вишинський
У таких випадках доречно демонструвати відео-фіксацію подій. Сподіваюсь, вона була і хто-небудь без купюр оприлюднить записи.
Михайло Шморгун
Так дуже стало б, щоб пані Маріанна про це написала…
Бо я брехун, а вона ні…
Відео я не знімав, а батьківщинівці покажуть лише те, що їм вигідно.
По результатам — Гуцуляк -36, Босович (Правий Сектор) — 14… ОПГ Батьківщина рулить…
Святослав Вишинський
Як казав Людовік XIV: "«Правый сектор» — это я".
Маріанна Антонюк
так, Михайле, Ви брехун. Бо Ваша «неперевірена інформація», цілком серйозне звинувачення, наведене вище — брехня. Це вже не емоції і оцінки, а просто наклеп. Тільки тому.
Святослав Вишинський
На сьогоднішній зустрічі з пресою біля Ратуші координатор «Правого сектора» на Буковині Олексій Крикливець звинуватив голову Чернівецької «Батьківщини» Івана Мунтяна в підривній діяльності (див. з 1:00 хв., аналогічна цитата в сьогоднішньому випуску «Чернівецького репортера» на ТРК «Чернівці»):


14.02.26 Правий сектор продовжує роботу | Чернівці | ВКадрі — відео каталог
Святослав Вишинський
N.B. За перевіреною інформацією адміністрації деяких чернівецьких загальноосвітніх закладів зараз збирають відомості про учнів, чиї батьки мають відношення до «Правого сектора» на Буковині.
Ігор Гамаль
А хто саме збирає? Можна «позбирати» інформацію на них.
Святослав Вишинський
Як і у випадку багатьох інших політиків, у т.ч. Інни Богословської або Сергія Льовочкіна, виступ Ярослава Кушнірика мав місце після розгону студентського Евромайдану 30 листопада — але не раніше. А якщо бути точним: коли саме Ярослав Кушнірик покинув партію? Всі повідомлення про його вихід у грудні опубліковані протягом останніх днів, тоді як 3 грудня йшлося тільки про вихід із фракції в міській раді. Не зовсім логічно, правда? Ярослав Кушнірик засудив тоді дії влади в Києві, але вийшов із фракції в Чернівцях — не заявивши, однак, що покидає лави партії. І протягом грудня таких повідомлень у ЗМІ не було. Можливо, він узагалі такої заяви не писав — або написав заднім числом?

Другий момент: невже Ви щойно визнали, що в рядах місцевої опозиції немає достойних і фахових людей, які могли би очолити міську владу? Тобто лідера фракції «За Батьківщину» Олексія Каспрука або ін. представників депутатського корпусу Ви вважаєте менш компетентними? То про що останні три роки опозиційні депутати вели мову, критикуючи команду Віталія Михайлішина, якщо, в результаті, його найкращою заміною виявилась людина, яка в цій же команді і працювала? Значить, з цього має слідувати, що на наступних виборах ВО «Батьківщина» мала би також підтримати кандидатуру Ярослава Кушнірика?

Щодо фрази Івана Мунтяна — погоджуюсь. Однак я мав на увазі не тільки цей інцидент, адже він більше комічний. У більшій мірі йдеться про останні засідання Народної ради на вул. Грушевського, 1, про поведінку вказаної особи на мітингах та ін.
Маріанна Антонюк
Ви упустили моє зауваження про надзвичайну тимчасовість зайняття нині посади секретаря міськради. Звідси — хибність усіх подальших висновків.
Святослав Вишинський
Не упустив. За такою логікою в парламенті можна було голосувати за тимчасовий уряд зі складу Партії регіонів після відставки Миколи Азарова. Або погоджуватись на тимчасове президентство Віктора Януковича до грудня 2014 р. (що опозиція, зрештою, і зробила). «Тимчасовість» — це незрозумілий аргумент. Владу не беруть «завтра».
Маріанна Антонюк
У Чернівцях — завтра. Тобто тоді, коли зареєстрований вже у верховній раді законопроект про вибори Чернівецького міського голови буде проголосований, почнеться відлік до цього «завтра». Порівняння Кушнірика з одіозними Азаровим і Януковичем некоректні. Як на мене.
Святослав Вишинський
Віталія Михайлішина також обирали на «тимчасово». Навіщо тоді було знімати його з посади і змінювати одного «в.о.» іншим «в.о.», якщо партійність до ЖКГ відношення не має? Я не вважаю Віталія Михайлішина ефективним управлінцем і не збираюсь стверджувати, що він був кращим за попередників — але все ж: у чому тоді логіка? Владу не можна брати «завтра» — її треба брати негайно. У противному разі це свідчить про те, що за спинами чернівчан мають місце домовленості, про які нас не інформують. А також те, що політики, виходячи з поточної доцільності, нехтують декларованими принципами. Ваша прагматична риторика була би зрозуміла, якби йшлося про партію a la «Сильна Україна» — але не ВО «Батьківщина», яка весь цей час жила емоційними ідеологічними гаслами. Ви кричали «Банду геть!», щоби тепер голосувати за її колишніх пособників (якщо Ви їх так кваліфікуєте)?
Ігор Гамаль
Andrij Bondar 25.02.2014
А чому б ці «дві України», про які активно заговорили останніми днями, не зшивати таким людям, як Дмитро Ярош, уродженець м. Дніпродзержинська Дніпропетровської області? Нове обличчя, не ксенофоб, не фашист, східняк, бандерівець, принциповий, чесний, розумний, герой революції, український філолог.

Не поділяю націоналістичних і право-консервативних поглядів… Але чого ми боїмось? Фашизму й диктатури? Тоді чим ми відрізняємося від російських громадян, які весь час вірять, що на Майдані були екстремісти й фашисти? А якщо наші екстремісти – добрі? Якщо передусім завдяки жертовності цих людей у нас уже немає Я-ча, то чому ми по-чистоплюйському закочуємо оченята і кажемо: «Ах, вони не вміють творити – тільки руйнувати». А звідки нам це відомо? А ви вмієте творити? Що ви створили за 23 роки у цій країні?

Друзі, я перепрошую, але ці люди творили Майдан. Звісна річ, не лише «Правий сектор» – Автомайдан, Самооборона Майдану, Демальянс та низка інших структур. Не ми – фейсбучні хом'ячки, а суворі дядьки і сміливі пацани були на передовій. І життя віддавали. За те, щоб зараз Аваков вів кулуарні тьорки з Добкіним? Чи в/о президента був Турчинов? Тому вважаю таке чистоплюйство неприпустимим і, як мінімум, нечесним.

Тільки перевибори Верховної Ради разом із виборами Президента.
Василь Кав'юк
Тільки перевибори Верховної Ради, Президента та всіх обласних, міських, районних, сільських та селищних рад… Повна люстрацію, чому ніхто не зважає на людей на місцях… Адже там також багато підарештованих…
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте