Яндекс проти шокуючої реклами

Реклама є основним джерелом доходів для багатьох сайтів. Але в гонитві за збільшенням заробітку деякі сайти забувають про інтереси користувачів і розміщують шокуючу, неприємну рекламу. До такої реклами відносяться, наприклад, тизери з фотографіями хвороб, зображення частин тіла людей з надмірною вагою, реклама, в якій використовуються картинки з явно вираженим еротичним змістом, кадри з фільмів жахів тощо.



Проведені Яндексом дослідження показали, що сайти з такою рекламою не подобаються користувачам.

Крім того, найчастіше така реклама веде на сторінки, де користувачів вводять в оману: їм пропонують пройти платну «смс-перевірку».

В Яндексі отримують безліч скарг на такі сайти. Яндекс наголошує, що реклама повинна бути корисна відвідувачеві і не відволікати його. У зв'язку з цим, в пошук поступово буде впроваджуватися механізм, який віддає перевагу сторінкам, що не містять шокуючої реклами.

Щоб у вебмайстрів була можливість підготуватися до змін і позбутися від реклами на своїх сайтах, Яндекс запустив бету-пошук, в якому сторінки з такою рекламою ранжуються нижче. Перший етап впровадження змін у пошуку планується протягом місяця.

3 коментарі

Максим Татарченко
а за флеш-рекламу у попапах на -2 сторінки назад треба.
Ігор Гамаль
Якщо я не помиляюсь, то Яндекс і Гугл вже давно опускають сайти з попап-банерами у видачі пошуку.
Максим Татарченко
Нажаль, я впевнений, що обдурити всеодно можливо якось, за логіном, наприклад, показувати іншу рекламу.
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте