Мітинг журналістів та студентів в підтримку Володимира Карагяура (Відео)

Володимир Карагяур зараз знаходиться в одному з київських СІЗО. Звернення з вимогою відпустити оператора віднесли до місцевої міліції та прокуратури.


Мітинг журналістів та студентів в підтримку Володимира Карагяура | Чернівці | ВКадрі — відео каталог

Суд над Володимиром Карагяуром відбудеться сьогодні о 9.30 за адресою м. Київ, вул. Сергієнко, 3.

6 коментарів

Ігор Гамаль
«20 січня нашого журналіста зі „Спільнобачення“ Володимир Карагяур арештували і „шиють“ організацію масових заколотів. Це 10-15 років!!! Сьогодні, 21 січня, вже суд», — наголошує вона.

Журналістка наголошує, що влада це зробила саме тому, що журналіст стрімив наживо події із Майдану.

«Його взяли на заправці, коли він купував бензин в каністру для заправки генератора аби забезпечити цілодобову трансляцію на spilno.tv. Ми чудово розуміємо, що дошкуляємо владі зараз найбільше, бо стрімимо наживо, нас бачать тисячі людей по всьому світу, тому вони хочуть нас залякати і закрити канал трансляції, щоб не було мобілізації людей на Майдан», — йдеться у повідомленні.

Бабич також наголошує, що арешт з такими звинуваченнями в Україні висувають вдруге за історію незалежності.

«Журналісту висунули звинувачення за ч.2 ст. 294 (»участь у масових заворушеннях"), яка загрожує 15 роками в'язниці. Принагідно слід зазначити, що звинувачення за цією статтею висунули вдруге в історії України: першими звинуваченими були учасники акції протесту 9 березня 2001 року біля пам'ятника Шевченку у Києві", — додала вона.

ipress.ua
Захар Подкидишев
Кстати, а почему на акцию не пришли большие защитники журналистов Юра Чорней, Надя Вирна, Петро Кобевко, Вадим Пелех???
Ігор Гамаль
Володимир Карагяур: Затримали на два місяці

Затриманого міліцією оператора «Спільнобачення» Володимира Карагяура на два місяці помістили до ізолятора тимчасового тримання (ІТТ) на Печерську. Про це повідомила ВВС Україна координатор онлайн-телебачення Галина Садомцева.

Володимир Карагяур був відповідальний за роботу генераторів «Спільнобачення» і поїхав на заправку, щоб забезпечити їх пальним.

Його підозрюють у постачанні бензину для виготовлення вибухових сумішей, які використовувались мітингувальникими під час протистояння із правоохоронцями 19 січня на вулиці Грушевського у Києві. Журналісту висунули звинувачення за ч.2 ст. 294 («участь у масових заворушеннях»), що загрожує 15 роками в'язниці.

BBC
Ігор Гамаль
Журналист Спільнобачення/Spilno.tv Владимир Карагяур сегодня вышел из СИЗО под домашний арест. Спасибо всем, кто поддерживал нас и помогал! Володя вышел благодаря круглосуточной работе провозащитника Anatolii Bashlovka — респект, Толя, ты супер-адвокат! Спасибо за тысячи репостов, писем, репортажей и статей коллегам журналистам! Пусть это пока маленькая, но победа!

Maxim Prasolov ©
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте