Європарламент закликає не взаємодіяти з партією Свобода

"Європарламент стурбований зростанням націоналістичних настроїв в Україні, яке виражається в підтримці партії Свобода, яка, в результаті, є однією з двох нових партій, що увійшли до Верховної Ради."

«Закликаємо продемократичні партії у Верховній Раді не взаємодіяти, не підтримувати і не формувати коаліцій з цією партією»,
 - йдеться в поправці 
до узгодженого тексту резолюції щодо ситуації в Україні, яку запроновав депутат від Болгарії Крістіан Вігенін (група Прогресивного Альянсу соціалістів і демократів). Детальніше тут.

От мені цікаво, виходить, що Європарламент влаштовують комуністи, які також пройшли до Верховної Ради?
  В Україні все так «демократично» навколо, що проблема тільки в партії Свобода?
А шановний
Крістіан Вігенін вже побудував свою демократичну, успішну, могутню країну — Болгарію, щоб лізти з своєю авторитетною думкою?
І взагалі, невже така позиція «демократична»? Свободу обрала досить велика частина населення України, а пан
Крістіан Вігенін фактично плює на їх вибір.

23 коментарі

Михайло Шморгун
Важати, що думка одного парламентаря є думкою всього Європарламенту трохи передчасно… Це все одно, що сприймати серйозно наприклад Ляшка…
Ігор Гамаль
Так Європарламент ж прийняв поправку. Значить проголосувала більшість.
Михайло Шморгун
Європарламент уже не той...)

Там ліваків і лівоцентристів багато, тому такі заяви. У нас лівих нема, тому критика Свободи — позаідеологічна і програшна апріорі… Тому заява болгарина — просто відображення тієї невеликої інформації, яку європейці отримують про україну… Це нормально…
Сергій Янушевський
чекай, Європарламент резолюцію ж прийняв?
Святослав Вишинський
Позиція в даному випадку не становить чогось беззаперечного та об'єктивного: цілком зрозуміло, що представник соціалістичної політичної сили a priori негативно налаштований до націоналізму і використовує своє становище як опору в боротьбі з ідеологічними опонентами.
Олег Тудан
«Свободу обрала досить велика частина населення України»

Про эту часть населения хорошо сказал Володарский.

«Люди долго возмущались тому, что регионалы — это тупые и неграмотные гопники, думающие лишь о своей наживе и нарушающие закон. И для того, чтобы спастись от них — выбрали в раду таких же тупых и неграмотных гопников, думающих о наживе и нарушающих закон, но впридачу к этому ещё и нацистов, которых даже Европа (которую патриотическая общественность так показательно любит) не считает за людей.

Пока одни пилят забор — другие будут пилить бюджет. И всем хорошо.

Теперь у патриотической общественности два варианта — либо признать свою абсолютную интеллектуальную и политическую несостоятельность, или радоваться спектаклю.
«Свобода» в Раде — это такой 95-ый квартал для граждан с претензией на наличие политической позиции.

Источник shiitman.net/2012/12/13/bolshoy-raspil/»
Святослав Вишинський
Деякі упереджені до правих ідеологій дописувачі, схоже, тільки тим і зайняті, що перемивають кістки ВО «Свобода» і націоналістам у цілому — незалежно від успіху чи неуспіху останніх у сфері реальної політики. Претензії на інтелектуальну дискусію вони навіть не висувають — множаться лишень політичні штампи та ідеологічні кліше. Перевод стрілок у русло «нацизму» звучить уже просто як затерта пластинка — власне, як і звинувачення в «неосвіченості», etc.
Олег Тудан
«незалежно від успіху чи неуспіху останніх у сфері реальної політики.»

Покажите предвзятым, как вы говорите, персонажам успехи ВОС в сфере реальной политики, и возможно, они изменят свое мнение.
Святослав Вишинський
Коли «Свобода» на виборах набирала кілька відсотків, для цих персонажів вона так само була центральним об'єктом публіцистичної критики. Після останніх же виборів «собака зірвалась з ланцюга»: сайти a la «Ліва», схоже, нічим іншим так не переймались, як проходженням націоналістів у парламент. Дивно, чому «прогресивні» ліві уділяють стільки уваги правим, а не великому капіталу, який в останній кампанії отримав чергову перемогу. Мабуть, тому що під боротьбу з олігархією гранти не видають так щедро, як під боротьбу з ксенофобією та ін. соціальними міфами.
Олег Тудан
Святослав, гранты обычно выдаются кому угодно, только не ультра-левым.

Тем не менее, я хотел бы услышать о хотя бы одном законопроекте от ВОС. Не сегодня, завтра, когда-нибудь.

Естественно, не насщот языка.

Вы красиво уходите от вопроса, смогут ли ваши «brothers in arms» без пространства для отхода, в принципе, объяснить свою деятельность в парламенте?
Сергій Куриляк
Вони там займаються нічим. Якісь в них там вічно проблеми, якісь самогубства. Взагалі, вони занадто багато на себе беруть. Насамперед нехай повстидаються за себе, такого накрутили в Західній Європі. А ще сказав болгарин, Болгарія — просто чудовий приклад країни, де порядок і добробут.
Олег Тудан
Очередной стакан мочи:

«Наша бандерівська армія перейде Дніпро, перейде Донецьк, і викине ту синьожопу банду, яка сьогодні узурпувала владу, з України» Юрій Михальчишин, ВО «Свобода» 13.01.12

 

Подивіться на цих котєгів. Це свободівці Мохник і Кошулинський через 30 хвилин після бійки хіба що не в десна цілуються з Нестором Шуфричем та Ельбрусом Тедеєвим.
А дехто хай вірить і надалі в те, що всі ці виродки ХОЧ ЧИМОСЬ відрізняються одне від одного, і в те, що хоч хтось з них прийшов в Раду займатись хоч чимось, крім дерибана

 
Святослав Вишинський
Подумалось: усі знайомі журналісти, які на тих чи ін. подіях у Чернівцях спілкуються (наприклад) з Василем Забродським і навіть посміхаються при цьому — є обов'язково «агентами» Партії регіонів, СДПУ(о) чи ще когось. Як додала би Тетяна Монтян: "… Хіба що не в десна цілуються..."
Олег Тудан
Приче здесь журналисты, тем более провинциальные, Святослав?
Святослав Вишинський
Коментар Андрія Іллєнка щодо наведеної фотографії в ефірі телеканалу "Інтер":

Олег Тудан
ахах, опровержение еще смешнее, чем сам инфоповод)))гудзык блин)
Михайло Шморгун
не вірю я у силу слова (в даннму випадку фото колаж), а вірю в силу пі.дюлєй!
Сергій Янушевський
не розумію, чому Європарламент не вдоволена «Свободою»? У програмі «Свободи» немає жодних расистських, антисемітських або ксенофобських висловлювань, про які йдеться у резолюції. Так, деякі члени цієї партії дозволяли собі такі висловлювання, але голова КПУ Симоненко, теж ображав кримських татар, а відомі регіонали – всіх українців! Зауважу, що будь яка ксенофобія чи то антитатарська чи то антиукраїнська чи то антиєврейська – є огидною, і жодна з них не є у програмах політичних партій у парламенті. Таке відчуття, що засуджують вибірково. НЕ МОЖНА погоджуватися із вибірковим осудженням українських політичних сил! крапка!
Олег Тудан
"У програмі «Свободи» немає жодних расистських, антисемітських або ксенофобських висловлювань, про які йдеться у резолюції."

"Уже в первых пунктах первого раздела программы говорится о поиске и уничтожении вражеской агентуры. П. 8 о криминальной ответственности за украинофобию, поскольку это понятие растяжимое, чем-то напоминает статью со времён Советского Союза об антисоветской пропаганде. Вызывает вопросы пропорциональное представительство в органах власти украинцев и нацменшин (п. 9). Непонятно, каким образом они будут соблюдать такой процентный барьер, и что делать в этнически однородных регионах Украины, где преобладают нетитульные представители. Другими словами, в этом пункте приоритетны не интеллектуальные и личные характеристики человека, а принцип национальности.Кровь — всё, интеллект — ничего"

"Раздел VI — это бомба на бомбе.В п. 1 о правопреемстве Украины предлагается Акт 30 июня 1941 г. в Львове. Но современные потомки тогдашних украинцев никогда не согласятся на упоминание в Конституции Украины строк о событии, где восхваляется «Адольф Гитлер» и его «Национал-Социалистическая ВеликоГермания». Далее сплошное минное поле. «Признание оккупации Украины Россией в 1918-1921 гг.» (п. 2). Без расследования? Без историков и специалистов? Вот так взять и признать? «Добиться от Верховной Рады Украины, ООН, Европарламента, парламентов стран мира признания геноцида украинцев в XX ст.» — на такое согласятся Прибалтика, Грузия, все страны проамериканской ориентации, но добиться такого от ООН и парламентов всего мира невозможно.

"Популизм просто хлещет хотя бы в п. 10: «…очистити владу та силові структури від агентури Москви» — как будто у нас во власти и силовых структурах только агентура Москвы и сидит. А Польша, Румыния, Белоруссия, Турция? «…знешкодити фінансовані Росією підривні організації» — я только за. Но не на одной РФ мир вращается. Есть весомые доказательства, что в Крыму есть организации, финансируемые Турцией, на Буковине — Румынией, на Закарпатье и Западной Украине — Словакией, Венгрией, Польшей."

"Книга, изданная идеологом «Свободы» Юрием Михальчишиным в 2010 г., основана на немецких источниках, в т. ч. сочинениях Эрнста Рема, Грегора Штрассера и Йозефа Геббельса.

vlasti.net/news/152093 

Сергій Янушевський
ну що тут скажеш авторська думка, таке враження, що автор не розуміє що ВО «Свобода» є партією націоналістичного спрямування, яка має відповідну риторику і програму www.svoboda.org.ua/pro_partiyu/prohrama/. Нажаль у мене стаття не відкривається (страница не найдена) хотылося б побачити всю.
Олег Тудан
https://www.google.com.ua/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&sqi=2&ved=0CDIQFjAA&url=http%3A%2F%2Fvlasti.net%2Fnews%2F152093&ei=UZ3MUPjrAYTctAbAooDoCw&usg=AFQjCNHsXqUlLI9pwUqCgvTlKtNe-JpApA&sig2=lZB9jij7nag365Wrku4lag
Сергій Янушевський
дякую! ого як розписали, має бути цікаво:)
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте