Веб-сайт Віктора Короля на базі краденого програмного забезпечення

Завдяки коментарю блогера Олега Тудана потрапив на сайт Віктора Короля korol.cv.ua

І ось мені цікаво, чи знає сам пан Віктор, що його сайт розроблений НЕ на базі ліценційного Datalife Engine, а на базі краденої версії платформи Datalife Engine.

Ось повідомлення в html коді сайту, яке залишили хакери, які взламали платформу:

(DataLife Engine Nulled by M.I.D-Team (http://www.mid-team.ws)
Переклад: Datalife Engine взламаний  M.I.D-Team

Вебмайстер сайту korol.cv.ua навіть не видалив банери які ведуть на сайт M.I.D-Team в футері сайту:



Цікаво, це 59$ за офіційну ліцензію відштовхнули пана Віктора Короля, чи він взагалі не в курсі, що за ПЗ треба платити?
Ще, було б цікаво взнати, що за веб-студія так «відзначилась»? Жодного лінку на автора цього «епічного» сайту я не знайшов. Знайшов тільки, що сайт розміщується на хостингу «СИТИХОСТ», а поруч з сайтом Короля на тому ж сервері знаходяться, ось ці сайти.

Може хтось дізнається ім'я автора. Країна повинна знати своїх героїв :)

Upd: Колаж я видалив. Схоже, що Віктор Король і сам не в курсі, що на його сайті піратське ПЗ.

40 коментарів

Святослав Вишинський
Інформацію вже передрукувала інформаційна агенція «BukNews»: «Веб-сайт Віктора Короля — на краденому програмному забезпеченні» (14.06.2012).
Святослав Вишинський
Оперативно відреагував адміністратор веб-сайту — телефонував редакції з проханням зняти матеріал. Думаю, він зможе прокоментувати і висловити свої зауваження тут — на сторінці першоджерела.
Дима Супрович
Так, прокоментую. Сайт до цього часу ще в роботі. Тому ліцензія ще не купувалась. На даний момент матеріал не актуальний.
Олег Тудан
Отмазка гениальной простоты, конечно.

Но меня все же больше интересует, каким образом на сайте областной газеты появился баннер хоть и «порядного і патріотичного», но чиновника?
Михайло Шморгун
Я це запитання задав Королю — скориставшись мєгаудобною функцією його сайту — зворотній звязок… Навіть скрін зробив, шоб не могли віднєкатися…
Олег Тудан
Тут намного интересней узнать версию редакции газеты, на самом деле.
Михайло Шморгун
І їм також відправив повідомлення з таким самим питанням на офіційну ФБ сторінку…
Святослав Вишинський
Можливо, більш ефективний контакт газети «Час» — chas_@ukr.net.
Андрій Круглашов
а разве они не имеют право на размещение рекламы?
Олег Тудан
а разве позиционирование чиновника как «порядочного и патриотического» прямо на заглавной странице сайта газеты — это норма?
Святослав Вишинський
До речі, якщо помічаєте: майже ніяк чернівецькі веб-сайти (виключення: «Від і До») не маркують банерну рекламу як власне «реклама». Тож de facto це є не що інше, як візуальна «джинса», про яку недавно стільки говорилось на зустрічі в «Literatur Cafe». Між іншим, сумнозвісний закид Захара Подкидишева стосувався саме газети «Час», зокрема, матеріалів про Віктора Медведчука на її шпальтах.
Олег Тудан
И ЧСХ именно журналистка газеты «Час» первая возмутилась выпадом Захара, разве нет? Поправьте меня, если я путаюсь.
Надія Вірна
так, це я, Надія Вірна, обурилась висловом Захара Подкидишева.
Святослав Вишинський
Саме так. Утім, журналістка не відповідає за рекламу на сайті і на шпальтах газети — це компетенція головного редактора.
Олег Тудан
Ну я этого не говорил, что, впрочем, трагикомизм не отменяет.
коментар було видалено
Андрій Круглашов
Шкода, що у нас непрофесіоналізм процвітає. Думаю, пан Король навряд чи міг знати про технологічні моменти. Тому, вважаю що не зовсім коректно ставити питання про можливе небажання замовника платити за ПЗ. А от виконавець допустився серйозної помилки.
До-речі, цікаво було б провести аудит сайтів інших буковинських політиків.
Святослав Вишинський
Звісно, що замовник у даному випадку не може знати всіх технічних тонкощів, але через це він повинен бути особливо уважним при виборі виконавців та особливо наголошувати на іміджевій стороні при розробці свого віртуального представництва. Політика вимагає виключної обережності в будь-яких кроках. До неліцензійного програмного забезпечення можна ставитись як завгодно, в т.ч. апологетично (Піратська партія України), але тільки не за наявності погонів. Утім, усі добре пам'ятають, як на офіційному веб-сайті МВС було знайдено піратські копії ОС «Windows», а міліція визнала, що 47% програмного забезпечення МВС є піратським. Усе би нічого, якби ці ж «порядні професіонали» офіційно не провадили боротьбу з піратством, позбавляючи інших громадян майна та волі.
Михайло Шморгун
… Думаю, пан Король навряд чи міг знати про технологічні моменти…

Значить йому треба щиро порадити забрати з «слогана» «патріотичний, порядний професіонал»… слово професіонал і залишитися просто «патріотичним і порядним »
Андрій Круглашов
Гадаю, Vkursi залюбки надасть простір для офіційних роз'яснень ситуації.
коментар було видалено
Дима Супрович
Для «професіоналів».
Занулений «двіжок» від команди MID Team не є піратським!!! Він є цілком прийнятний для розташування на ньому будь-яких сайтів. Тим більше, які ще на розробці.

Как известно, еще с 8-ой линейки всем известной CMS DataLife Engine между всеми, уважающими себя, null-командами есть условная договорённость:

• В течении 2 недель, после официального выхода движка DataLife Engine, не выкладывать в сеть null-дистрибутив!!!

Эта договоренность, была составлена после обращения самого разработчика, с просьбой не выпускать null версию в день релиза официального дистрибутива, иначе автор обещал пойти на крайние меры: Zend и тд. и тп. Эта тема неоднократно обсуждалась на популярном форуме Nulled Warez Scripts
Ось посилання www.mid-team.ws/info/

Тепер питання вичерпане!
Дякую за увагу…

P.S.
Геніальний колаж — порадив би видалити…
Ігор Гамаль
Що саме спростовує Ваш коментар?
Ви розумієте, що саме зробила команда M.I.D-Team з CMS?
Святослав Вишинський
Поясніть читачам доступно — багатьом це буде цікаво.
Ігор Гамаль
M.I.D-Team взяла ліцензійну копію Datalife Engine і вирізала з коду автоматичну перевірку на ліцензію (по сленгу: «занулила» CMS). Потім виклала «занулину» версію на вільне завантаження. Це ні що інше як піратство!

Цитата з тексту останнього коментаря Діми Супровіча, яку він взяв з сайту хакерів:
Эта договоренность, была составлена после обращения самого разработчика, с просьбой не выпускать null версию в день релиза официального дистрибутива

А ось уривок звернення розробника DataLife до хакерів, взятий з тої ж сторінки, яку привів в своїх дивних аргументах Діма Супрович:

Мне бы очень хотелось порекомендовать вам уменьшить свое желание недели на две. В противном случае это крайне неуважительное отношение к разработчикам. И тем самым вы очень сильно подрываете желание в будущем выпускать новые версии с открытым исходным кодом. Открытый исходный код нужен ведь именно пользователям скрипта, а не разработчикам, но в нем небудет никакого смысла при отсутвии хотя бы минимального количества легальных пользователей скрипта. Какой смысл делать продукт с открытым кодом, если его взламывают в этот же день. Причем это не заслуга именно ваша, что вы смогли обойти защиту, это недостаток того что код скрипта открыт и его можно редактировать и ставить моды, соответственно и снимать защиту.

Тобто автор DataLife чітко вказує що CMS взламують (зануляють).

P/S: Крім того, я не розумію навіщо автор сайту залишає коментарі в дусі «сам дурак», якщо можна просто виправити свій прорахунок і питання б закрили…
Ttttttt Ttttttt
В действиях команды, которая занулила скрипт нет не законных действий. Это не пиратский продукт, а изменение исходного кода, который расспространяется в открытом виде. Читайте положение лицензии. Любой человек в мире вправе изменить любую часть исходного кода движка, в том числе вырезать проверку лицензии, для своих нужд и свободно расспространять его уже со своей доработкой для людей, которые сами такие изменения внести в этот код не в силе. А вы не разобравшись сделали из мухи слона. Да еще и Автор движка сам фактически дает в своем заявлении санкцию на взлом своего продукта спустя 2 недели от момента выхода релиза. Открытый исходный код по своей сути не может быть платным! Это вообще недопустимо! Для коммерческих продуктов есть специальные лицензии. Автор не правильно позиционирует свой продукт. Пишу с. Телефона так что простите если где.ошибся

Открытое программное обеспечение (англ. open-source software) — программное обеспечение с открытым исходным кодом. Исходный код таких программ доступен для просмотра, изучения и изменения, что позволяет пользователю принять участие в доработке самой открытой программы, использовать код для создания новых программ и исправления в них ошибок — через заимствование исходного кода, если это позволяет совместимость лицензий, или через изучение использованных алгоритмов, структур данных, технологий, методик и интерфейсов (поскольку исходный код может существенно дополнять документацию, а при отсутствии таковой сам служит документацией).
Ігор Гамаль
Шановний Ttttttt, не плутайте «помідори і зубну пасту», тобто не займайтесь підміною термінології, або ж Вам просто треба підтягнути мат. частину.

Термін open source НЕ визначає ліцензійну угоду на використання програмного продукту. Ось яскравий приклад, це програма UnRAR

Существуют программы, имеющие открытый исходный код, но не являющиеся свободными, например, UnRAR, распаковщик RAR-архивов. Его исходный код находится в открытом доступе, но лицензия запрещает использовать его для создания RAR-совместимых архиваторов. Так же существует целый класс программ, называемых коммерческим ПО с открытым исходным кодом или Open Core, которые используют термин «Open Source» применительно к несвободному программному обеспечению.
Тобто, Open Source не визначає право на видозміну чи розповсюдження ПЗ. Ці права визначаються в ліцензійній угоді.

А тепер щодо DataLife. Використовуючи їхній продукт, шановний Діма Супрович автоматично приймає ліцензійну угоду від DataLife, а в ній чітко вказано:

Приобретая лицензию на программный продукт DataLife Engine, вы должны знать, что не приобретаете авторские права на программный продукт. Вы приобретаете только право на использование программного продукта на единственном веб сайте (одном домене второго уровня и его поддоменах), принадлежащем Вам или Вашему клиенту. Для использования скрипта на другом сайте, вам необходимо приобретать повторную лицензию.

Покупатель не имеет право:
--Передавать права на использование программного продукта третьим лицам.
--Изменять структуру программных кодов, функции программы, с целью создания родственных продуктов
--Создавать отдельные самостоятельные продукты, базирующиеся на нашем программном коде
--Использовать копии программного продукта DataLife Engine по одной лицензии на более чем одном сайте (одном домене второго уровня и его поддоменах)
--Рекламировать, продавать или публиковать на своем сайте пиратские копии нашего программного продукта
--Распространять или содействовать распространению нелицензионных копий программного продукта DataLife Engine
--Удалять механизмы проверки наличия оригинальной лицензии на использование скрипта


Тому пан Супрович і порушує ліцензійну угоду продукту DataLife.

P/S: Зовсім не цікаво розмовляти з людиною, яка ховається під ніком Ttttttt.
Святослав Вишинський
"… Автор движка сам фактически дает в своем заявлении санкцию на взлом своего продукта спустя 2 недели от момента выхода релиза". — Оригінальне формулювання. Щось із розряду: «Якщо вже займаєтесь піратством, то, будь ласка, займайтесь ним скромніше» — кваліфікується тепер як «офіційна домовленість» чи «санкція». Панове, санкція — це офіційна документація, а не прохання веб-розробника на нагліти до краю. Дуже нагадує ситуацію, коли неофіційно просять не викладати mp3 в Мережу одразу в день виходу альбому — але на другий mp3 від того легальнішими не стають. Як Ви можете займатись розробкою веб-сайту народного депутата України, уважно не читаючи документацію на інструменти своєї роботи? Адже справа не в банальних mp3, а в іміджі високопоставленої особи, для якої найменший інцидент обертається скандалом. Ситуація ні в кого би не викликала жодних запитань лишень якби Віктор Король відкрито виступав за декриміналізацію піратства — але як генерал міліції він, здається, по інший бік барикад, що додає цього випадку особливої трагікомічності.
Дима Супрович
Ще раз повторюю. 1). Ніхто, нічого не крав! 2). Команда Mid Team — не хакери, а цілком легальна! Ці два слова (крадіжка, хакери) недоречні в даному матеріалі. Будьте уважні.
Знову раджу, передивитися питання актуальності статті (особливо заголовку), ще раз подивитися вихідний код. І ще раз наголошую: сайт на даний момент на розробці. Дійсно, не робіть з мухи слона.
Щодо питання банера на сайті газети Час. Це їхня справа. На 99% сайтів є реклама, політична, комерційна та ін. Спитайте у Цукерберга з Дуровим, вони знають.
Михайло Шморгун
А я Вам раджу таких «порядних, патрыотичних професіоналів» ніколи ні до яких рад не обирати. Бо тоді ВАМ — будуть постійно радити, порушуючи Ваше право висловлювати власну думку…

blog.i.ua/user/3328246/500420/
Ігор Гамаль
Шановний Діма Супрович, прочитайте будь ласка ліцензійну угоду DataLife і більше не позорьтесь. Ось конкретніше для спільноти цитую:

Приобретая лицензию на программный продукт DataLife Engine, вы должны знать, что не приобретаете авторские права на программный продукт. Вы приобретаете только право на использование программного продукта на единственном веб сайте (одном домене второго уровня и его поддоменах), принадлежащем Вам или Вашему клиенту. Для использования скрипта на другом сайте, вам необходимо приобретать повторную лицензию.

Покупатель не имеет право:
--Передавать права на использование программного продукта третьим лицам.
--Изменять структуру программных кодов, функции программы, с целью создания родственных продуктов
--Создавать отдельные самостоятельные продукты, базирующиеся на нашем программном коде
--Использовать копии программного продукта DataLife Engine по одной лицензии на более чем одном сайте (одном домене второго уровня и его поддоменах)
--Рекламировать, продавать или публиковать на своем сайте пиратские копии нашего программного продукта
--Распространять или содействовать распространению нелицензионных копий программного продукта DataLife Engine
--Удалять механизмы проверки наличия оригинальной лицензии на использование скрипта
Святослав Вишинський
Ви вирішили зберігати видимість лиця і захищати його будь-якою ціною, тож навіть умудряєтесь виправдовуватись тим, що «сайт на даний момент на розробці». Цим псевдо-аргументом Ви ще більше наражаєте себе на критику, адже виходить, що прес-секретар або довірена особа Віктора Короля замовляє рекламу на зовнішніх сайтах, рекламуючи сторінку, контент якої може в будь-який момент визнатись ненадійним, позаяк «сайт іще на розробці». Чому Ви досі не вказали в title сторінки інформацію про те, що ресурс функціонує в якій-небудь beta-версії? Проте навіть якщо після всієї критики Ви і пропишете це «для вигляду» — хіба це дає санкцію на використання неліцензійного забезпечення? Чи, можливо, null-версія є тим же, що й trial-версія? Нарешті, не слід так наполегливо «радити» іншим, що і як їм робити — Ви цим тільки додатково привертаєте увагу до інциденту і ще сильніше «підмочуєте» репутацію замовника, котрий у тонкощах Вашої професії не розбирається. Коли IT стає інструментом у руках політика — це вже не IT, а політика. На жаль.
коментар було видалено
Микола Костинян
О, я й не помічав раніше, що на вкурсі закриті для індексування зовнішні посилання, матиму на увазі…

до речі, про Короля — cripo.com.ua/?sect_id=4&aid=2364
Хто ВКурсі речей, скажіть — шо тут правда а шо неправда?
Святослав Вишинський
Індексування посилань обмежене, враховуючи специфіку мережі (користувацький контент). Щодо інформації про Віктора Короля — якщо хтось і володіє «правдою», без доказів публічно навряд чи її висловить.
Михайло Шморгун
visti.cv.ua/2012/06/vivat-король-vivat/

Хто лише не виліз із вкритої пилюкою політичної шухляди. Тут вам і забутий усіма регіонал Романюк; невгамовний, але безхозний Манчуленко; реінкарнований у сині Кияк, який вештається різними заходами у пошуках невідомо чого; знавець політичного криміналу Москаль; хитрющий, але призабутий Король і багато інших. Усі ці люди чи були, чи є народними депутатами, але об’єднує їх усіх нестерпне бажання повернутись до рідних стін парламенту і тиснути з усієї сили на кнопки, аж поки хтось не змилостивиться і не купить чергову тушку.

Ось пожвавив свою присутність в інформаційному просторі наш земляк Віктор Король. Відчуває усіма фібрами генеральської душі, що вибори можуть пройти повз і навіть не зачеплять жодним боком. До списку ніхто не бере. У регіоналів своїх штиків на три скликання вистачає, у фронтовиків йому буде затісно з колегою Москалем, та й не візьмуть його. У Кличка і без цього “борця з корупцією” вистачить одіозних фігур. З Королевською хіба що пролетіти можна. А поткнись до “Свободи”, то вона не те що 5-відсотковий бар’єр не подолає, а взагалі сотні голосів не набере.

Отже і вирішив генерал випробувати себе на мажоритарці. Не буду стверджувати, що він є самостійною фігурою, яка вирішила виступити проти регіонів та опозиції. Також поки не зовсім зрозуміло, на чий млин поллє воду генерал. Можливо, як зазвичай він робив, вичекає, поки не прийдуть з непоганими пропозиція потрібні люди, можливо є технічним кандидатом. Хто зан. Офіційний старт виборчої кампанії розставить усі необхідні крапки.

Наразі уваги заслуговує хіба що недолугий сайт Короля. Адже окрім міфічної інтернет-конференції на сайті не менш одіозного Кобевка, він свою присутність більше ніде не афішує.

Інтернет попередньо вже дещо збурило повідомлення про те, що сайт працює з порушеннями законів і авторських прав на основі не ліцензійної версії. Тут, як кажуть, усе на сумлінні розробників, чи на жадібності замовника, який не хотів оплатити ліцензійну версію.

Саме цікаво, що сайт цей розрахований саме на Буковину, відтак має відповідну домену адресу cv.ua.

Як і водиться на іміджевих сайтах, згори на нас споглядає сам генерал у відповідному кітелі. Відрізняючись природною скромністю та неймовірною харизмою, він охарактеризував себе дужо просто: патріотичний порядний професіонал. І ніяк інакше!

На цьому, власне, усі особливості сайу завершуються. Кілька дріб’язкових новин, на кшталт “Король вимагає…”, “Король пропонує…” та витягів з веб-конференції на іншому ресурсі, ось і все, що може наразі запропонувати цей ресурс.

Хоча збоку розташовані активні вікна під гучними та красномовними назвами: думка Короля, програма Короля, оточення Короля, запитання до Короля, думка читачів про Короля, дискусія з Королем, поради Короля і біографія Короля.

Таке собі відновлення монархії в окремо взятій області.

Хоча на що б не клікав відвідувач, окрім як на головну сторінку він не потрапить. Певно, ні порад від Короля, ні думок про нього, ні тим паче запитань до нього просто не може бути. Така собі квінтесенція вселенської порядності, патріотичності та професіоналізму. До таких людей з дурними запитаннями навіть немає чого потикатись.

Якщо перший млинець буває глевким, у північних сусідів він стає кілком, то цей офіційний сайт можна сміливо назвати жирною крапкою політичної кар’єри.

Як казав вождь усіх обділених та пригнічених – вірною дорогою йдете, товаришу…

Лесь Акулін
Святослав Вишинський
До речі, ми так і не повідомили читачам ВКурсі.ком цікаву обставину: щойно після публікації даного допису про крадене програмне забезпечення, на веб-сайті газети «Час» зникла стрічка останніх постів ВКурсі.ком. Звісно, розміщення стрічки є справою добровільною, але дивно те, що вона зникла синхронно з початком цієї дискусії — особливо враховуючи той факт, що незадовго до того редакція газети «Час» (після оновлення свого веб-ресурсу) зверталась до нас з проханням поновити ретрансляцію ВКурсі.ком. Сподіваємось, шеф-редактор видання Петро Кобевко не ображається блогерів, які, серед іншого, виявились надто наполегливими в розборі журналістської етики.

P.S. Ніхто й не сумнівався, що сайт Віктора Короля довго не «житиме»: станом на кінець 2012 р. останній допис на ньому датується 6 липня. Як видно, власник сторінки і не мав наміру нею займатись довше, аніж як досягнувши короткострокових цілей власної виборчої кампанії.
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте