Riaa та Mpaa хочуть сканувати ваші комп'ютери на предмет піратського контенту

Асоціація звукозаписуючих компаній США (RIAA) та Асоціація кіноіндустрії США (MPAA) розробляють новий тип боротьби з піратським контентом.

Новий метод полягає в тому, що даним організаціям буде дозволено сканувати жорсткі диски та інші носії на комп’ютерах та видаляти весь піратський і неліцензійний контент.

Я впевнений, що такий захист будуть обходити за допомогою не ліцензійного програмного забезпечення,  але у всіх власників ліцензійного ПЗ, очевидно, будуть проблеми...

Крім того, розглядається спосіб фільтрації контенту на рівні інтернет провайдера – таким чином, навіть завантаження піратського контенту стане неможливим.

12 коментарів

Надія Григоренко
а через скільки років воно дойде до нас?
Ігор Гамаль
З нашим рівнем піратства ніколи не скоро. ;)
Святослав Вишинський
Варто додати, що боротьбу з нелегальним аудіо-контентом розпочали і в «Google», наприкінці 2011 р. ввівши фільтри на звукові доріжки завантажуваних відео-файлів. Якщо контент ліцензований, компанія, що володіє на нього правами, отримує частку прибутку від контекстної реклами в роликах — або, в разі незгоди, може примушувати «YouTube» видаляти їх.
Максим Татарченко
Не можна інформацію блокувати, вона ж священна
Максим Татарченко
Михайло Шморгун
До речі, піратство, порнографія, анонімність потрохи стали невідємним елементом побутової культури. Більшість це не ображає… Планка опустилась достатньо низько, бо світ став глобальним, мораль відносною, а межу свободу розуміють кожен собі по своєму. І звісно, інформація — єдина свята цінність, що замінила Бога… ололо
Михайло Шморгун


ололо…
Максим Татарченко
о, я якраз півгодини назад завантажив 1й сезон.
Ірина Тригуб
а шо може вже десь 2ий є?
Максим Татарченко
нажаль ні, лиш 1й зняли не так давно
Ігор Гамаль
Між іншим, не найгірша ідея для релігії :)
Максим Татарченко
Та точно не найгірша, але не буду згадувати гірші, а то налетять, замінусують…
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте