Білорусь закриває доступ до Вконтактє за наказом Лукашенко

Соціальна мережа Вконтактє майже повністю заблокована для користувачів з Республіки Білорусь. «Або сьогодні, або до кінця поточного тижня Олександр Лукашенко закриє Вконтактє» — повідомив в інтерв'ю спеціальному кореспонденту Інформаційного Агентства Експресінформ джерело в КДБ Республіки Білорусь.



У той же час, білоруські спецслужби днями заарештували адміністраторів деяких груп соціальної мережі «Вконтактє». Затримані молоді люди завинили перед білоруським законом в тому, що створили в інтернет-середовищі групи, які об'єднували в основному людей, незгодних з політичним станом в Білорусі. До Сергія Павлюкевіча — модератора групи «Ми за велику Білорусь» — співробітники КДБ прийшли прямо додому, пишуть білоруські ЗМІ. Після безрезультатної «профілактичної бесіди» з його матір'ю, яку працівники КДБ просили умовити сина припинити активне життя в соціальній мережі, спецслужба вирішила поспілкуватися з Павлюкевічем особисто.

Внайближчі дні готується також виключення анонімного доступу в мережі: Однокласники, Твіттер і Фейсбук. 

1 коментар

Святослав Вишинський
Повідомлялось, що «В Контакте» в Білорусі доступний через проксі. Втім, значна частина інформації про закриття соціальних мереж для білоруських користувачів з'являлась і давніше — та не відповідала дійсності. Ефект від подібних дій може бути прямо протилежним і грати на користь опозиції, оскільки наражає на конфронтацію не тільки із Заходом та опозицією, але й Росією.
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте