Гугл видалив з результатів пошуку 11 мільйонів сайтів

Досить неординарна подія відбулася в тенетах.  Google видалив з пошукового індексу 11.400.000 сайтів доменної зони .co.cc. Мабуть, це найбільший масової бан в історії Google, хоча формально виключено тільки одну доменну зону.

Причина в тому, що домени .co.cc почали користуватися популярністю для фішингу та поширення шкідливого програмного забезпечення, фальшивих антивірусів. Відповідно до останнього звіту антифішингової робочої групи (PDF), з сайтів в зоні .cc зареєстровано 4963 фішингові атаки, це вдвічі більше, ніж з будь-якої іншої доменної зони.




Зона.сc належить Кокосовим островам, а домен .co.cc — корейській компанії. Поодинокі піддомени там можна отримати безкоштовно, але на оптові замовлення впроваджені тарифи. Наприклад, 15000 штук продаються за 1000 доларів, тобто по сім центів за штуку.

Керівник відділу Google по боротьбі з пошуковим спамом Мет Катс пояснив, що вони розцінюють .co.cc як безкоштовний хостинг. Google має право виключати безкоштовний хостинг цілком, якщо на ньому відмічено багато спамерських сайтів з контентом низької якості.

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте