Сервіс Myspace проданий за $35 мільйонів

Сервіс Myspace — одна з перших соціальних мереж в світі, яка була відкрита в 2003 році.
 


Цікаво, що ще кілька років тому, в 2005му, Кріс Девульф і Том Андерсон (колишні власники) продали MySpace компанії News Corp. за 580 мільйонів доларів. А вже в 2007 році, MySpace оцінювали в астрономічні $3 млрд.



Тоді компанія отримала дохід близько $0,6 млрд. та прибуток $150 млн, а найпопулярніший сьогодні відеосервіс YouTube народився як віджет для Myspace, і лише згодом став окремим сервісом.

Але хвиля Facebook'у повністю накрила Myspace.  Протягом декількох місяців 2009 року місячна аудиторія MySpace знизилася на 10 мільйонів чоловік. Останні 3 місяці MySpace закріпилася на позначці між 50 і 55 мільйонами відвідувачів на місяць.


Позавчора News Corp. продала MySpace компанії Specific Media всього за $35 млн. News Corp. намагалась продати MySpace протягом року. І ще в січні цього року очікувала отримати від угоди $100 млн.
Яка доля Вконтактє і Фейсбуку в наступні 5 років?

8 коментарів

Святослав Вишинський
Старт соціальної мережі «Google+» може поступово перетягнути на себе частину аудиторії «Facebook», але навряд чи суттєво — швидше за все, це буде впевнений вихід на ринок на зразок браузера Chrome. Соціальні медіа сьогодні просунулась значно далі, ніж старий «MySpace», і є не тільки місце для комунікації, але й усього іншого — поширення новин, завантаження файлів, створення закладок тощо. Чим більше функцій здатна запропонувати мережа, тим упевненіші її позиції — саме тому вихід компанії на зразок «Google» на новий ринок завжди підкріплюється її успіхом на всіх інших ринках, оскільки дозволяє інтегрувати сервіси. Втрата ініціативи «Facebook» можлива за умови створення принципово нового сервісу, нових можливостей, тобто нового поля конкуренції другою стороною. Задля уникнення таких ексцесів «Facebook» та «Google» вигідніше розробляти всі новації першими, або стимулювати менші компанії, ставлячи їх у фінансову залежність (e.g. «Mozilla») — і в разі перспективної розробки викуповувати (e.g. «YouTube»).
Ігор Гамаль
На зміну сучасним соціальним мережам обов«язково прийде інший продукт, іншого формату.
Михайло Чикур
от я думаю, що це і буде гугля)
Ігор Гамаль
Гугл+? можливо можливо…
Михайло Чикур
все що коли-небудь належало гуглу було максимально юзабельне, привітне та привабливе.
Думаю і в цьому вони не програють…
А майспейс і справді давно відмер, не врятував його і новий дизайн, який як на мене вони зробили занадто пізно.
Перенасиченість панелей + реклама дають своє, і користувачі просто з однієї сторони «бояться» його, а з іншої, навіщо майспейс, якщо тих же музикантів чи інших людей ми можемо знайти на фейсбук?

Особисто я довгий час користувався майспейсом, але приблизно рік тому видалив сторінку, він став елементарно не актульним хоча б через те, що час його загрузки набагато більший ніж скажімо того ж фейсбуку…
Святослав Вишинський
Конкурентом «MySpace» у музичній індустрії став більш досконалий «ReverbNation» — зокрема і завдяки розробці зручного інтегрованого віджета для офіційних сторінок виконавців на «Facebook». Швидкість же завантаження сторінок «MySpace» завжди була катастрофою, особливо для українського Інтернету.
Ігор Гамаль
Принаймні зараз в Гугл+ є одне велике обмеження — 18+.
Михайло Чикур
Таке враження, ныби для тебе це несе хоч якусь актуальність?

+ сумніваюся що особови віком 18- принесуть хоч якусь користь мережі)
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте